„Hledám tě za úsvitu…“ Žalm 63:2

Jaké jsou první okamžiky tvého dne? Zapneš televizi? Nebo spěcháš do koupelny? Anebo dovolíš, aby se na tebe hned navalil seznam úkolů? Zkus místo toho zůstat v klidu ležet a dovol Bohu, aby k tobě mluvil. Když je tvá mysl čistá a srdce otevřené, Bůh ti sdělí svůj vhled do věcí, dá ti nápady i řešení problémů a ujistí tě, že dnes bude s tebou.
Spisovatelka Colleen Townsendová Evansová napsala: „Mlčení nemusí být nepříjemné ani trapné, protože být s někým, koho miluješ, aniž by bylo třeba slov, je krásný a uspokojivý způsob komunikace. Vzpomínám si na doby, kdy mívaly naše děti ve zvyku ke mně přiběhnout a všechny najednou na mě sypaly novinky svého dne. Bylo to nádherné, když se se mnou sdílely o svých pocitech. Byly ale také chvíle, kdy za mnou přicházely jen proto, abych je chovala, hladila po hlavičkách a mazlila se s nimi, dokud neusnuly. A tak je to někdy s námi a s naším Otcem. Někdy budou tvými nejmocnějšími modlitbami spíše myšlenky než slova. Tvá slova jsou omezena tvou slovní zásobou, ale myšlenkový život je arénou s nekonečnou kapacitou, v níž ti Bůh může dát koncepce, které změní tvůj život.“
Pavel napsal: „My však mysl Kristovu máme“ (1. Korintským 2:16). Takže se ztiš a dovol, aby do tebe mohly pronikat jeho myšlenky. Jan napsal: „Vy však máte pomazání od toho Svatého a víte všechno“ (1. Janova 2:20, přel. z angl.). Bůh se může postarat, abys „věděl“ všechno, co máš dělat. Proto věnuj první okamžiky dne jemu.