„Tvou řeč uchovávám v srdci, nechci proti tobě hřešit.“ Žalm 119:11

Senátor Bill Nelson prodělal výcvik a odletěl na šestidenní misi raketoplánu Columbia těsně před katastrofou raketoplánu Challenger. Ve své knize Mission (Mise) vysvětluje, jak obtížné je v kosmu udržovat správnou oběžnou dráhu. Ve vesmíru není žádný odpor, takže astronaut může tu obrovskou oběžnou dráhu doslova sám „otočit“. Aby se vesmírná loď udržela na orbitě, palubní počítače neustále korigují její kurs a výšku zapalováním malých raketových motorů, které provádějí drobné úpravy, zatímco větší spalovací trysky provádějí zásadnější korekce. Tyto raketové motory jsou nesmírně důležité, protože kdyby nebyly pravidelně ve správném čase zapalovány, mohla by vesmírná loď vybočit ze své oběžné dráhy a propadnout se do vesmíru nebo se srazit se zemskou atmosférou.
Pro každého z nás z toho plyne důležité ponaučení. Když jsme ponecháni sami sobě, snadno vybočíme ze své duchovní oběžné dráhy a dostaneme se do vlažnosti a lhostejnosti. Nebo ještě hůř, můžeme skončit v hříchu a vzpouře. Rakety modliteb a studia Bible, nepřetržitě a důsledně „zapalované“, nám proto pomáhají udržovat správný směr a zabraňují tomu, aby se naše životy vymkly duchovní kontrole.
Studium Bible a modlitba jdou spolu ruku v ruce. Než začneš číst Bibli, měl by ses modlit a požádat Boha, aby ti pomohl jí porozumět. A když se čtením skončíš, měl by ses modlit a požádat Boha, aby ti pomohl aplikovat to, co jsi četl. Bible je Božím milostným dopisem pro tebe, je jako psaní od vzdáleného milého. A modlitba je telefon, který zvedneš a můžeš s ním mluvit. Proto je tak důležité se modlit a číst Bibli každý den.