„… naučíte se žít svobodně a s lehkostí.“ Matouš 11:30, přel. z angl.

V parafrázovaném překladu Bible Ježíš říká: „Ukážu vám, jak doopravdy odpočívat. Choďte se mnou a pracujte se mnou – sledujte, jak na to. Učte se nenucenému rytmu milosti. Nechci na vás vkládat nic těžkého nebo něco, co by vám nepadlo. Buďte stále v mé společnosti, a naučíte se žít svobodně a s lehkostí“ (Matouš 11:28-30, přel. z angl.).
Všimni si slov „nechci na vás vkládat nic těžkého nebo něco, co by vám nepadlo“. Je dobré vědět, že si nemusíme dělat kvůli ničemu starosti, něco si vymýšlet nebo se vláčet životem s břemeny. Ve skutečnosti může být docela osvěžující si uvědomit, že nepotřebujeme o všem všechno vědět! Musíme se spokojit s tím, že řekneme: „Na tuhle situaci nemám odpověď a nehodlám si s tím dělat starosti, protože to má v rukou Bůh a já mu důvěřuji. Budu v něm relaxovat a žít svobodně a s lehkostí!“ Když jsme přetíženi životními starostmi, zápasy, prací nebo obavami, potřebujeme duševní a emocionální pauzu. Naše mysl si potřebuje odpočinout od přemýšlení nad řešením problémů a naše emoce si musejí odpočinout od rozčilování. Starosti nás připravují o odpočinek a užitek z něj.
Až tedy příště budeš cítit ustaranost a úzkost, připomeň si, že můžeš „žít svobodně a s lehkostí“. Vše, co potřebuješ udělat, je spočinout v jistotě Boží lásky, zaopatření a vedení. Když se tě někdo zeptá, co budeš dělat se svým problémem, řekni mu, že na to teď právě nemyslíš. Jestli se zeptá proč, pověz mu, že jsi to předal Bohu a důvěřuješ mu, že to pro tebe vyřeší.