„Hospodin na nás pamatuje, on nám žehná…“ Žalm 115:12

Kolik času trávíš starostmi kvůli něčemu, co se zpravidla vůbec nestane? Buď upřímný! A zlepšilo se tvými starostmi něco? Samozřejmě, že ne!
Pavel napsal: „Pán je blízko. Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu“ (Filipským 4:5-6). Poté nás povzbuzuje, že když to budeme dělat, bude nám srdce a mysl plnit Boží pokoj (viz Filipským 4:7). V okamžiku, kdy si začneš kvůli něčemu dělat starosti nebo se začneš obávat, obrať se v modlitbě k Bohu. Uvolni se a plně mu důvěřuj, že ti buď ukáže, co máš dělat, nebo se o to postará sám. Modlitba je mocnou pomocí proti starostem! Když se cítíš být pod tlakem, je vždy nejlepší se za to modlit, místo toho, aby ses bál a mluvil o tom. Je to snadné? Pokud sis po celý život dělal starosti a zvykl sis na to, pak ne. Když budeš odhodlaný a vytrvalý, pak s Boží pomocí můžeš nad ustaraností zvítězit. Zde jsou dva klíče:
1) Místo aby ses snažil odhánět negativní myšlenky a tím se v nich jen upevňoval, naplň si mysl pozitivními myšlenkami z Bible (viz Filipským 4:8)!
2) Jednej rychle. Jakmile si začneš dělat starosti, řekni si: „Ne, nebudu se tím trápit, protože to nepřinese nic dobrého.“ A kdo se tedy o ten problém postará? Bůh! Jeho Slovo říká: „Hospodin na nás pamatuje, on nám žehná…“ (Žalm 115:12).