„Tu k němu přišli s ochrnutým; čtyři ho nesli.“ Marek 2:3

„A mluvil k nim. Tu k němu přišli s ochrnutým; čtyři ho nesli. Protože se pro zástup nemohli k němu dostat, odkryli střechu tam, kde byl Ježíš, prorazili otvor a spustili dolů nosítka, na kterých ochrnutý ležel. Když Ježíš viděl jejich víru, řekl ochrnutému: ‚Synu, odpouštějí se ti hříchy‘“ (Marek 2:2-5).
Když tvůj milovaný potřebuje zázrak:
1) Použij svou víru. Když se modlíš za někoho, kdo má malou nebo žádnou víru, Bůh zástupně v jeho jménu vezme v úvahu víru tvou. „Když Ježíš viděl jejich víru, řekl ochrnutému: ‚Synu, odpouštějí se ti hříchy‘“ (Marek 2:5).
2) Odmítni se vzdát. Udělej to, co tito čtyři přátelé. Zástup představoval problém, tak ho obešli. Střecha byla problém, tak ji prorazili. Odmítli se vzdát nebo se nechat odradit. Sečteno a podtrženo, pokud to, co jsi dosud zkoušel, nefunguje, zeptej se Boha a on ti ukáže cestu. Lékaři mohou lidi léčit, ale pouze Bůh je může uzdravit uvnitř i zvenku. Proto k němu svého milovaného v modlitbě přiveď.
3) Hledej partnery ve víře. Bylo třeba čtyř lidí, než dostali ochrnutého muže k Ježíšovi. Proto to ani ty nedělej sám. Najdi někoho, kdo se s tebou shodne v modlitbě. Ježíš řekl: „Opět vám pravím, shodnou-li se dva z vás na zemi v prosbě o jakoukoliv věc, můj nebeský Otec jim to učiní“ (Matouš 18:19). Modli se a věř, že Bůh učiní zázrak!