„… abyste rozpoznali, na čem záleží…“ Filipským 1:10

Dokonalost vyžaduje dvě věci, čas navíc a úsilí navíc. Vyžaduje jít „nad rámec“ toho, co od tebe druzí očekávají, protože to považuješ za věc cti a bezúhonnosti. Nemluvíme tu o perfekcionismu. Ten může učinit nešťastným tebe i všechny ostatní kolem. Perfekcionismus je založen na sebestřednosti. Hledá souhlas a potlesk. Tvým cílem by mělo být, snažit se vykonávat vše tak, jako by tě o to požádal sám Bůh, který také bude tvůj výkon hodnotit a odměňovat.
Staré rčení „sejde z očí, sejde z mysli“ se na Boha nevztahuje, on ví o každém tvém činu. „Cokoli děláte, dělejte upřímně, jako by to nebylo lidem, ale Pánu, s vědomím, že jako odměnu dostanete podíl na jeho království“ (Koloským 3:23-24). Znamená to, že budeš pracovat, jak nejlépe umíš, i když šéf není nablízku. Z toho vyplývá jedna důležitá myšlenka: Vyhýbej se lidem se špatnými pracovními návyky nebo těm, kteří se vysmívají tvé snaze být výborný. Opravdu chceš být jako oni? Dosahuješ v životě výsledků, které si přeješ? Pokud je Bůh tvým nebeským Otcem, pak neseš jeho jméno. „Hospodine, Pane náš, jak vznešené je tvoje jméno po vší zemi!“ (Žalm 8:2).
Modli se dnes: „Otče, dej mi touhu po dokonalosti ve všem, o co se snažím. Pomoz mi žít s neustálým vědomím tvé hodnotící a milující přítomnosti, abych mohl všechno dělat jako tobě a ne lidem. Ve jménu Ježíše, amen.“