„… kdo rozdává, ať je štědrý…“ Římanům 12:8, B21

V Bibli se píše: „… máme rozdílné dary: … kdo rozdává, ať je štědrý…“ (Římanům 12:6-8, B21). Každý věřící zajisté obdržel milost k dávání, někteří z nás ale mají dar dávání. Co je to za lidi?
Mají dar vydělávat peníze. Čeho se dotknou, to se promění ve „zlato“. Vědí, jak moudře investovat, a rozpoznají dobrý obchod. Dobré obchody jsou k nim přitahovány jako železo k magnetu. Takoví lidé vědí, jak zajistit co nejlepší návratnost svých investic. Pokud jsi jedním z nich, uvědom si, že tvá schopnost shromažďovat jmění je ve skutečnosti darem od Boha: „Pamatuj na Hospodina, svého Boha, neboť k nabytí blahobytu ti dává sílu on…“ (5. Mojžíšova 8:18). Bůh také říká: „Já jsem Hospodin, tvůj Bůh, který tě učí úspěchu a vede tě po cestě, po níž bys jít měl“ (Izajáš 48:17, B21).
Nedovol ale, aby tě prosperita svedla k pýše. Nejsi majetný díky své schopnosti obchodovat a jednat, ale proto, že ti Bůh požehnal. A on to udělal z určitého důvodu. Máš být požehnáním pro ostatní. Bůh řekl Abrahamovi: „Učiním z tebe veliký národ a požehnám ti. Zjednám ti veliké jméno a budeš požehnáním“ (1. Mojžíšova 12:2, B21). Takže až ti Bůh zaklepe na rameno a řekne ti, abys daroval peníze, nehádej se s ním. Prostě se zeptej: „Kolik?“ Říkáš si, proč bys to měl dělat? Protože Bůh může nejen přidávat, ale i odebírat.