„Hle, dal jsem vám moc šlapat … po veškeré síle nepřítele…“ Lukáš 10:19

Když David vyrazil bojovat s Goliášem, řekl: „Ty proti mně jdeš s mečem, kopím a šavlí, ale já jdu proti tobě ve jménu Hospodina zástupů … Toto je Hospodinův boj a on vás vydá do našich rukou!“ (1. Samuelova 17:45-47, B21). Zdá se, že nikdo z armády krále Saula nezapočítal do rovnice Boha Izraele. David ale nemluvil o ničem jiném. Viděl to, co ostatní neviděli, a odmítl se nechat zastrašit tím, co viděli všichni. Věřil, že Bůh, jemuž slouží, je větší než obr, kterému čelí.
Věříš tomu také? Vidíš Boha jako většího, než je tvůj problém? Pokud jsi v situaci, kdy se ti zdá, že není cesty ven, přestaň ztrácet čas a energii přemítáním o svých slabostech a pádech, postav se na Boží slovo a začni mluvit o jeho moci. Svými vlastními silami boj nevyhraješ, tak to nezkoušej. David řekl: „Toto je Hospodinův boj…“ (1. Samuelova 17:47, B21). A Bůh ještě žádnou bitvu neprohrál. Tak se svému obru postav v Hospodinově jménu a vyhlašuj: „Obře rozvodu, k mému domovu se nepřiblížíš; ty, deprese, mě nepřemůžeš; alkohol, nenávist, zneužívání, nejistota ani chtíč tu nemají místo!“
Bible říká: „A budou se bát Hospodinova jména na západě a na východě slunce jeho slávy, když přijde jako vzedmutá řeka, kterou požene Hospodinův Duch“ (Izajáš 59:19, ČSP). Proti třem věcem satan neobstojí: proti Božímu slovu, Kristově krvi a jménu Ježíš. Když tyto tři věci použiješ, skolíš ho pokaždé jako David Goliáše.