„Od počátku oznamuji, co se v budoucnu stane, od pradávna, co se ještě nestalo. Pravím: Moje rozhodnutí platí, a co se mi líbí, uskutečním.“    Izajáš 46:10

Jednou jeden podnikatel zavolal manželce, aby jí řekl, že s sebou domů na večeři přivede zahraniční návštěvu. Jeho žena měla doma tři školáky a jednoho předškoláka, takže byla plně vytížená. Souhlasila ale, a jídlo, které připravila, bylo vynikající a krásně naservírované. Zahraniční host, významný španělský státní úředník, s nimi strávil příjemný večer a mnohokrát páru děkoval za pozvání, dobré jídlo i příjemný večer ve vřelém rodinném prostředí.
O několik let později se přátelé této rodiny dostali do Španělska jako misionáři. Jejich služba však byla zastavena kvůli vládním nařízením. Když se k onomu státnímu úředníkovi doneslo, že misionáři jsou přátelé těch manželů, kteří jej s takovou vlídností hostili, využil svůj vliv, aby odstranil omezení, která jim stála v cestě. Výsledkem bylo, že v této španělské provincii vznikla rostoucí církev pulsující životem a mnoho lidí bylo získáno pro Krista. Proč? Protože jedna zaneprázdněná manželka a matka byla ochotna prostřít stůl na večeři i pro jednoho nečekaného hosta. Ten host se pak ukázal být spojkou pro Boží království.
Podobně jako moudrý podnikatel, Bůh vytyčí cíl a rozhodne se, jakým způsobem ho dosáhne. Ve svém Slově nám říká: „Já jsem Bůh a jiného už není, jsem Bůh a nic není jako já. Od počátku oznamuji, co se v budoucnu stane, od pradávna, co se ještě nestalo. Pravím: Moje rozhodnutí platí, a co se mi líbí, uskutečním“ (Izajáš 46:9-10). Jako by Bůh spojoval tečky do obrázku.