„Jistě je na tomto místě Hospodin, a já jsem to nevěděl!“ 1. Mojžíšova 28:16

Každý z nás už slyšel, jak lidé říkají: „Pán Bůh mi řekl…,“ a potom se ukázalo, že tomu tak nebylo. V důsledku toho jsme se stali pochybujícími a cynickými. Jaká škoda! Bůh mluví prostřednictvím lidí, a tvůj strach, že to někdo špatně uchopí, tě může okrást o zásadní přínos; někdy právě o ten, který potřebuješ. Jednou v noci se Bůh zjevil ve snu Jákobovi a řekl: „‚Hle, já jsem s tebou. Budu tě střežit všude, kam půjdeš, a zase tě přivedu do této země. Nikdy tě neopustím, ale učiním, co jsem ti slíbil.‘ Tu procitl Jákob ze spánku a zvolal: ‚Jistě je na tomto místě Hospodin, a já jsem to nevěděl!‘ Bál se a řekl: ‚Jakou bázeň vzbuzuje toto místo! Není to nic jiného než dům Boží, je to brána nebeská‘“ (1. Mojžíšova 28:15-17). Abys mohl slyšet, co ti Bůh říká, musíš:
1) Po tom toužit více než po čemkoli jiném.
2) Uspořádat si myšlenky, zpomalit a nechat si čas, abys porozuměl tomu, co ti Bůh říká.
3) Věřit, že k tobě bude Bůh skutečně mluvit. Pokud tomu nevěříš, budeš vydán na pospas svým vlastním myšlenkám nebo budeš ovlivněn ostatními, kteří smýšlejí stejně jako ty.
Ve druhé a třetí kapitole knihy Zjevení Bůh sedmkrát říká: „Kdo má uši, slyš, co Duch praví…“ (např. Zjevení 2:7). Otázka zní: Jak můžeš vědět, že to, co slyšíš, je skutečně od Boha? Tak, že to vždy bude v souladu s Božím slovem a tvůj duch k tomu řekne: „Amen!“