„Poslouchejte ty, kteří vás vedou, a podřizujte se jim…“ Židům 13:17

Dokud se nenaučíš podřizovat autoritě, nikdy nezískáš kvalifikaci ji sám vykonávat. Proč? Protože nebudeš důvěryhodný a protože nebudeš doopravdy rozumět tomu, co znamená být následovníkem. Zábavní průmysl dnes romantizuje rebely a dělá z nich hrdiny. Tak to ale v běžném životě nefunguje. Nepoddajným postojem si koupíš jednosměrnou jízdenku do života plného problémů a selhání. Bible říká:
1) Děti se musí naučit podřizovat autoritě svých rodičů. „Děti, poslouchejte své rodiče, protože to je spravedlivé před Bohem. ‚Cti otce svého i matku svou‘ je přece jediné přikázání, které má zaslíbení: ‚aby se ti dobře vedlo a abys byl dlouho živ na zemi‘“ (Efezským 6:1-3).
2) Manželky jsou povolány, aby se podřizovaly vedení svých manželů (a manželé musí prokázat, že jsou této role hodni, a převzít za ni odpovědnost). „V poddanosti Kristu se podřizujte … ženy svým mužům jako Pánu…“ (Efezským 5:21-22).
3) Členové církve jsou povoláni podřizovat se vedení svého pastora. „Poslouchejte ty, kteří vás vedou, a podřizujte se jim, protože oni bdí nad vámi a budou se za vás zodpovídat“ (Židům 13:17).
4) Občané jsou vyzýváni, aby se podřizovali své vládě. „Každý ať se podřizuje vládní moci, neboť není moci, leč od Boha. Ty, které jsou, jsou zřízeny od Boha, takže ten, kdo se staví proti vládnoucí moci, vzpírá se Božímu řádu“ (Římanům 13:1-2). „Na prvním místě žádám, aby se konaly prosby, modlitby, přímluvy, díkůvzdání za všechny lidi, za vládce a za všechny, kteří mají v rukou moc… To je dobré a vítané u našeho Spasitele…“ (1. Timoteovi 2:1-3).