„… Ježíš … zavolal ji…“ Lukáš 13:12

Nevíme, jak dlouho té ženě trvalo přijít po Ježíšově výzvě dopředu. Postižení lidé se nepohybují tak rychle jako zdraví. V jejím příběhu jsou pro nás dvě důležité lekce:
1) Někdy neporosteš a nebudeš zrát tak rychle jako jiní, protože jsi dlouhou dobu zápasil s vysilujícím problémem. Co jiným připadá snadné, může pro tebe být velice obtížné. Je tu ale dobrá zpráva! Ježíš na tebe počká a bude s tebou pracovat, dokud nad svým problémem nezvítězíš.
2) Z prodělaných zkoušek vzejde tvé svědectví. Nezávisle na tom, čím jsi prošel, tě dnes Ježíš volá. Říká: „Vstaň! Můžeš ke mně přijít.“ Volá tě bez ohledu na to, co jsi udělal nebo jaký způsob zneužívání jsi zakusil. Můžeš si myslet, že tvé tajemství je horší než to, co skrývají jiní. Buď si jistý, že Bůh o tom všem ví. A má pro tebe zaslíbení: „Miloval jsem tě odvěkou láskou, proto jsem ti tak trpělivě prokazoval milosrdenství. Znovu tě zbuduji a budeš zbudována…“ (Jeremjáš 31:3-4).
Jako mistr sochař, který z hrubého kusu skály vytváří něco nádherného, Bůh může z tvého chaosu udělat poselství o naději pro jiné. Satan na tebe zaútočil, protože máš něco cenného, čím můžeš přispět. Příběh té ženy končí slovy: „… celý zástup se radoval nad podivuhodnými činy, které Ježíš konal“ (Lukáš 13:17). Božím plánem je, aby lidé při pohledu na tvůj život řekli: „S tebou se něco stalo, už nejsi stejný jako dříve!“