„… spravedlivý se však slituje a dává.“ Žalm 37:21

Odrazuje tě tvá touha po finanční jistotě od dávání? Proč? Protože máš pocit, že korunu, kterou daruješ, už nemůžeš použít pro své zabezpečení? Opak je ale pravdou. Ve skutečnosti se náš pocit svobody a bezpečí zvyšuje, když dáváme, protože dávání je deklarací toho, že naše jistota leží někde jinde než v bance nebo ve vlastní schopnosti vydělávat.
Dávání je skutek důvěry v Boha, je to jediný způsob, jak překonat finanční nejistotu. Zamysli se nad všemi těmi věcmi v životě, nad nimiž máš malou nebo žádnou kontrolu. Nemoci, nehody, ztráta zaměstnání, hospodářská situace… Žádný div, že jsme nejistí! V Bibli se píše: „Někdo rozdává a přibývá mu stále, kdežto ten, kdo je skoupý, mívá nedostatek. Duše štědrá bude nasycena tukem, a kdo občerstvuje, bude též občerstven“ (Přísloví 11:24-25).
Je to proti běžné logice, v Božím království to ale dává smysl. Pavel napsal: „Vždyť kdo skoupě rozsévá, bude také skoupě sklízet, a kdo štědře rozsévá, bude také štědře sklízet. Každý ať dává podle toho, jak se ve svém srdci předem rozhodl, ne s nechutí ani z donucení; vždyť ‚radostného dárce miluje Bůh‘. Bůh má moc zahrnout vás všemi dary své milosti, abyste vždycky měli dostatek všeho, co potřebujete, a ještě vám přebývalo pro každé dobré dílo…“ (2. Korintským 9:6-8).
Koruna ve tvé ruce nebude nikdy ničím více než korunou. Když ji ale zaseješ do Božího království, odstartuješ úrodu, kterou budeš moci sklidit, až budeš v nouzi. Dávání je klíčem k finančnímu zajištění.