„Jsme-li nevěrní, on zůstává věrný, neboť nemůže zapřít sám sebe.“ 2. Timoteovi 2:13

Je tu něco, z čeho bys měl mít velkou radost. Je to Boží věrnost vůči tobě, která není závislá na tvé věrnosti vůči němu. Bible říká: „Jsme-li nevěrní, on zůstává věrný…“ (2. Timoteovi 2:13). Tvé chyby tě mohou vyvést z Boží vůle, nikdy tě ale nepostaví mimo jeho dosah.
Catherine Marshallová vypráví o svém velkém osobním zápase, když psala román Gloria. Začala na knize pracovat v roce 1969 a po roce a půl projekt opustila. Odložený rukopis pro ni znamenal něco jako „úmrtí v rodině“. Aby se vyrovnala se svými rozpornými myšlenkami, strávila nějaký čas v jednom penzionu. Tam si znovu přečetla biblický příběh ze 4. Mojžíšovy o době, kdy izraelský tábor zaplnili jedovatí hadi. Lidé si uvědomili, že hadi jsou trestem za jejich hřích, a v pokání volali k Hospodinu, který Mojžíšovi řekl: „Udělej si hada Ohnivce a připevni ho na žerď. Když se na něj kterýkoli uštknutý podívá, zůstane naživu“ (4. Mojžíšova 21:8). Catherine si uvědomila, že stejně, jako Izraelci vzali to, co je zraňovalo, pozvedli to k Bohu a byli uzdraveni, i my můžeme vzít své chyby a hříchy, pozvednout je k Bohu v modlitbě a důvěřovat mu, že nás uzdraví. Napsala: „Když kdokoli z nás udělá ve svém životě špatný (nebo dokonce jen sporný) krok kvůli své aroganci, nedostatku důvěry, netrpělivosti nebo strachu, Bůh nám ukáže cestu ven.“
I když zbloudíš, Bůh tě miluje natolik, že tě znovu přitáhne k sobě. „Jsme-li nevěrní, on zůstává věrný…“ (2. Timoteovi 2:13).