„Synové, slyšte otcovo naučení, pozorně naslouchejte, abyste poznali rozumnost.“    Přísloví 4:1, ČSP

Autor Jim Killam napsal: „Za pár dnů se bude ženit náš nejstarší syn. Nemám žádnou jasnou radu, kterou bych mohl nabídnout ohledně plánování svatby, ale na základě čtyřiadvacetileté zkušenosti mohu nabídnout několik rad, jak se orientovat v manželství. Takže tady jsou:
1) Chválit manželku před ostatními dělá zázraky s jejím sebevědomím.
2) Kritizovat ji před nimi, i když žertem, je vždycky špatný nápad.
3) Někdy možná nepotřebuje, abys řešil její problémy, chce jen, abys ji vyslechl. A ano, taky to nechápu!
4) Nepodlehni tomu nesmyslu, že manželství je koule na noze. Lidé, kteří ti tohle říkají, by dali cokoli za to, aby měli to, co máš ty.
5) I když se to zdá nepraktické, někdy je lepší utratit dvanáct tisíc za výlet než za nábytek, jestliže tedy ty peníze máte.
6) Dluh na kreditní kartě je strašidlo. Nespadněte do něj ani na krátkou dobu. A nemějte finanční tajemství, protože nikdy tajemstvími nezůstanou. Žijte s menším rozpočtem, než je váš příjem. Pokud je to možné, žijte z jednoho příjmu. Plujte proti proudu, buďte správci, ne konzumenti.
7) Plaťte desátky. Nejenže tím uctíte Boha, také vám to pomůže správně se rozhodovat ohledně ostatních peněz.
8) Společně se smát je pro vás lepší než společně cvičit.
9) Nedovolte, aby vám strach z toho, že druhému ublížíte, zabránil mluvit o tom, jak se skutečně cítíte. (Mně trvalo pět let, než jsem své ženě konečně přiznal, že mi nechutná hroznové želé, které mi dává na sendviče s arašídovým máslem!)“