„… jak by nám … nedaroval všecko?“ Římanům 8:32

Bible říká: „On neušetřil svého vlastního Syna, ale za nás za všecky jej vydal; jak by nám spolu s ním nedaroval všecko?“ (Římanům 8:32).
Jeden autor uvádí následující ilustraci: „Představte si, že nějaký člověk vidí, jak zločinci bijí malého chlapce. Vrhne se do davu, dítě zachrání a odnese ho do nemocnice. Tam je chlapec ošetřen a ten člověk zaplatí za jeho léčbu. Dozvídá se, že to je sirotek, adoptuje ho a dá mu své jméno. Jednou v noci, o měsíc později, otec slyší, jak syn vzlyká do polštáře. Přijde k němu a ptá se, proč pláče? On odpoví: ,Mám strach, tati, o budoucnost. Kde seženu jídlo? Jak si koupím oblečení, aby mi bylo teplo? A kde budu spát?‘ Otec je oprávněně znepokojen. ,Copak jsem ti to neukázal? Copak to nechápeš? Riskoval jsem život, abych tě zachránil. Vydal jsem peníze na tvou léčbu. Máš mé jméno. Nazývám tě svým synem. Copak bych tohle všechno udělal a pak se nepostaral o tvé potřeby?‘“
Teď upřímně. Zachránil tě Bůh kvůli tomu, aby sis dělal starosti? Učil by tě chodit jen proto, aby se mohl dívat, jak padáš? Nechal by se přibít na kříž za tvé hříchy, aby pak ignoroval tvé modlitby? No tak! Dělá si z nás Písmo legraci, když říká: „On svým andělům vydal o tobě příkaz, aby tě chránili na všech tvých cestách“ (Žalm 91:11)? Odpověď dobře znáš, že? Přestaň si tedy dělat starosti a pevně se postav na jeho zaslíbení, že nám „daruje všecko“.