„… a já požádám Otce a on vám dá jiného Přímluvce, aby byl s vámi na věky…“        Jan 14:16

V novozákonním poselství Ježíš řekl svým učedníkům: „… a já požádám Otce a on vám dá jiného Přímluvce, aby byl s vámi na věky…“ (Jan 14:16). Řeckým slovem pro „Přímluvce“ je „Paraklétos“, což znamená „Ten, kdo jde po boku“, aby tě posílil, povzbudil a poradil ti.
Není to skvělé! Když se cítíš zoufalý, zmatený a bezmocný, máš přístup k moudrému, soucitnému a kompetentnímu pomocníkovi, který přijde, aby tě podpořil a poskytl ti to, co potřebuješ. Takže místo aby ses snažil jít sám, nauč se o něj opírat, čerpat z jeho moci a důvěřovat mu, že v tobě bude konat své mocné dílo. Pavel nám také říká, že Duch svatý nám ukáže, kam máme jít a co dělat. Boj Ducha proti tělu je neúprosný a naše tělesná přirozenost nikdy nemůže být zkrocena lidským myšlením. To přináší jen porážku a zklamání. Jaká je tedy odpověď? „Žijte z moci Božího Ducha a nepodlehnete tomu, k čemu vás táhne vaše přirozenost“ (Galatským 5:16). A je tu ještě jedna úžasná výhoda, již ti přináší Duch svatý, který v tobě přebývá: „Ti, kdo se dají vést Duchem Božím, jsou synové Boží“ (Římanům 8:14).
Modlit se a řídit se svým nejlepším odhadem není Boží cesta. Náš životní styl by se měl řídit vedením Ducha svatého, ne našimi odhady. Dnešní slovo pro tebe tedy zní: Pamatuj, že „je to vnitřní záležitost“.