„Vy všichni jste jedno v Kristu Ježíši.“ Galatským 3:28

Vytvořit partu znamená vyloučit určité lidi. A cítit se vyloučený hluboce bolí. David to zažil: „… ten, jenž můj chléb jedl, vypíná se nade mne a zvedá patu“ (Žalm 41:9). Party vytvářejí slabí lidé, kteří se bojí být jiní. Věří, že dokud budou s druhými, kteří přemýšlejí a jednají jako oni, nic je nezaskočí a nebudou se muset měnit.
Touha po takové soudržnosti je možná lidskou přirozeností, je ale nebezpečná. Party na pracovišti vytvářejí rozkoly, což má pro ostatní za následek deprimující atmosféru. Lidé již nejsou vnímáni jako jednotlivci, ale jako ti, kdo jsou na straně toho nebo onoho. Takové party se nestávají ničím jiným než centry pomluv, vrážení nožů do zad, pletek a všech jiných mezilidských problémů, které si lze představit. Satan nás pokouší „bezpečím skupiny“, abychom nemohli objevit své jedinečné dary a záměry a aby nám zabránil konat Boží vůli.
Pokud jsi členem party, co nejrychleji se osvoboď! Odmítni tlak, aby ses přizpůsobil skupinovému myšlení. Tato mentalita tě může přimět nechtěně dělat věci, o nichž sis nikdy nemyslel, že bys je mohl udělat. Ať už je to opuštění zásad nebo mlčení, když skupina někoho kritizuje. Můžeš se dokonce bát, že se od tebe členové skupiny odvrátí, když se postavíš za to, co je správné. Party napomáhají rasismu a sexismu, věkové diskriminaci a neobjektivnímu chování, které je doprovází. Svou sílu získávají vyloučením těch, kteří jsou jiní. Ty ale jsi Boží dítě, stejně jako tví kolegové a další členové církve, tak by ses k nim měl chovat správně.