„… kdo však činí vůli Boží, zůstává na věky.“ 1. Janova 2:17

Činit Boží vůli je to, na čem by ti mělo nejvíce záležet. Proč? Protože Boží vůle je to jediné, co trvá věčně. Bůh má plán pro tvůj život, tento plán představuje Boží vůli pro tebe. Jak tedy můžeš poznat Boží vůli? Představ si to například takto:
1) Fotka z polaroidu. Zmáčkneš spoušť a z přístroje hned vyjede fotka. Nejprve není úplně jasné, co na ní je, takže musíš počkat. Ale když čekáš, obrázek se stává jasnějším. A stejné je to i s Boží vůlí. „Stezka spravedlivých je jak jasné světlo, které svítí stále víc, až je tu den. Cesta svévolníků je však jako soumrak, nevědí, o co klopýtnou. Můj synu, věnuj pozornost mým slovům, k mým výrokům nakloň ucho. Ať nesejdou ti z očí, střez je v hloubi srdce. Dají život těm, kteří je nalézají, a zdraví celému jejich tělu“ (Přísloví 4:18-22).
2) Svitek. Kdyby ti Bůh v jediné chvíli ukázal celou svou vůli pro tvůj život, bylo by toho na tebe příliš. Proto ti ji zjevuje postupně, podle toho, jak dospíváš a jsi schopen ji unést. Je to podobné, jako kdybys rozmotával starodávný svitek.
Protože jde o Boží vůli, budeš k jejímu naplnění potřebovat jeho sílu. Navíc budeš potřebovat ujištění, že Boží přítomnost je s tebou. Bůh ve svém Slově zaslibuje: „… ten, který ve vás začal dobré dílo, dovede je až do dne Ježíše Krista“ (Filipským 1:6).