„Svěř Hospodinu své počínání a tvé plány budou zajištěny.“ Přísloví 16:3

Jestli jsi následovníkem Ježíše Krista, tvé směřování by nemělo být určováno lidmi a až následně potvrzeno Bohem, mělo by pocházet od Boha a následně by mělo být potvrzeno lidmi. Bible říká: „Člověk si může lámat hlavu, vhodnou odpověď však dává Hospodin. Člověk má všechny své cesty za čisté, jeho pohnutky však zkoumá Hospodin. Hospodinu svěř všechny své činy, tvoje úmysly se potom naplní. Hospodin učinil vše pro svůj záměr, také i darebáka pro zlý den“ (Přísloví 16:1-4, B21). Možná dokážeš dělat něco, co dělá někdo jiný, a dokonce to možná můžeš udělat lépe. Povolal tě ale Bůh k tomu, abys tuhle konkrétní věc dělal? Než se začneš řídit pokyny někoho druhého, udělej toto:
1) Ověř si, odkud má ten člověk moudrost. „Neboť moudrost dává Hospodin, poznání i rozumnost pochází z jeho úst. Pro přímé má pohotovou pomoc, je štítem těm, kdo žijí bezúhonně, chrání stezky práva a střeží cestu svých věrných. Tehdy porozumíš spravedlnosti, právu a přímosti, všemu, co zanechává dobré stopy“ (Přísloví 2:6-9).
2) Ověř si jeho motivy. Jan napsal: „Viděl jsem mrtvé, mocné i prosté, jak stojí před trůnem, a byly otevřeny knihy“ (Zjevení 20:12). Bude jednou z těchto knih kniha motivů? A pokud ano, obstojí tvé skutky a úspěchy ve světle Božího pohledu?
3) Ověř si, o co se snaží. Pokud usiluješ o úspěch, abys měl moc a prestiž, nebo hledáš bohatství, abys měl pohodlí, porušuješ jeden ze základních principů Božího slova. Jsi totiž požehnán proto, abys byl požehnáním pro druhé.