„Myslete na to, co všechno On musel snést od hříšníků, abyste neochabovali a neklesali na duchu.“ Židům 12:3

Cítíte se nepochopeni? Nejste sami! Tím nejméně pochopeným jedincem, který kdy žil, byl Ježíš. Kritici vtipkovali o Jeho narození, diskutovali o Jeho božském původu, opovrhovali Jeho záměry, spílali Jeho učení, byli podezíraví vůči Jeho motivům, kritičtí vůči Jeho metodám a rozzuření Jeho poselstvím. Nakonec Ho poslali na smrt na kříž!
To vysvětluje, co apoštol Jan mínil, když napsal: „To světlo ve tmě svítí a tma je nepohltila… Přišel do svého vlastního, ale Jeho vlastní ho nepřijali“ (Jan 1:5-11). Ať šel Ježíš kamkoliv, setkával se s nepochopením a odmítnutím. Ale navzdory tomu vytrval. A díky Jeho milosti můžete i vy vytrvat!
Bible říká: „Proto i my, obklopeni takovým zástupem svědků, odhoďme všechnu přítěž i hřích, který se nás tak snadno přichytí, a vytrvejme v běhu, jak je nám uloženo, s pohledem upřeným na Ježíše, který vede naši víru od počátku až do cíle. Místo radosti, která se mu nabízela, podstoupil kříž, nedbaje na potupu; proto usedl po pravici Božího trůnu. Myslete na to, co všechno On musel snést od hříšníků, abyste neochabovali a neklesali na duchu“ (Židům 12:1-3).
Takže zatímco dnes běžíte svůj závod: a) rozpoznejte věci, které vás zpomalují; b) rozpoznejte věci, které vám podrážejí nohy; c) uvědomte si, že překážky a opozice jsou součástí vašeho běhu a neztrácejte odvahu. Jak to udělat? Tak, že budete mít pohled upřený na Ježíše a budete od Něj přijímat sílu na každý den.