„Nezemdlíme-li, budeme ve svůj čas žnout.” Galatským 6:9

Říká se, že Walt Disney žádal o půjčku a odmítlo ho 301 bank, než ji konečně dostal. A protože se nehodlal vzdát, vybudoval nejslavnější studio na světě. Takže, v tomto roce si zapamatujte dvě věci:
1) Abyste vyhráli, musíte mít vytrvalost. Jeden manažer řekl na obchodní schůzi týmu svých 2000 prodejců: „Vzdali to bratři Wrightové?” „Ne,“ odpověděli mu. „Vzdal to Charles Lindburg?” „Ne,“ zakřičeli. „Vzdal to Lance Armstrong?” „Ne,“ zahřmělo v zástupu. „Vzdal to Thorndike McKester?” Nastalo dlouhé zmatené ticho. Pak jeden prodejce zvolal: „A kdo to vůbec je, ten Thorndike McKester? Nikdo o něm nikdy neslyšel.” Manažer odsekl: „Samozřejmě, že jste o něm neslyšeli. Protože to vzdal!” Ti, co to vzdávají, nikdy nevyhrávají, a ti, co vyhrávají, to nikdy nevzdávají.
2) Vytrvalost mění nepřízeň v prospěch. Pavel píše: „Chtěl bych, bratři, abyste věděli, že to, co mě potkalo, přispělo spíše k prospěchu evangelia” (Filipským 1:12). Pavel to nevzdal; pozvedl se! Jak to udělal? Z každé zkoušky si pro sebe našel nějaký užitek. Jeden křesťanský autor píše: „V dnešní době jsme posedlí rychlostí, Boha však více zajímá síla a pevnost. Chceme rychlý servis, nejlepší zkratky, okamžitá řešení. Chceme poselství, seminář nebo zážitek, který okamžitě vyřeší všechny naše problémy, odstraní všechna pokušení, a oprostí nás od všech růstových bolestí. Ale skutečná dospělost není nikdy výsledkem jednorázové zkušenosti, ať je jakkoli mocná.“ Růst je postupný. Bible říká: „Jak Bůh přichází, náš život postupně září víc a víc a je krásnější a krásnější…a my jsme mu více podobni“ (2. Korintským 3:18, přel. z angl.).