„Kde je ten právě narozený král Židů?“ Matouš 2:2

Matouš zaznamenává: „Když se narodil Ježíš…mudrci od východu se objevili v Jeruzalémě a ptali se: ‚Kde je ten právě narozený král Židů? Viděli jsme na východě jeho hvězdu a přišli jsme se mu poklonit.‘… Vešli do domu a uviděli dítě s Marií, jeho matkou; padli na zem, klaněli se mu a obětovali mu přinesené dary…“ (Matouš 2:1-2,11).
Díky mezinárodním letům křižujícím časová pásma můžeš letět z Ameriky 24. prosince, přiletět do Austrálie 26. prosince a zmeškat celé vánoce. Ale můžeš zůstat doma a zmeškat je také; skončíš unavený, zlomený, rád, že už je po nich, a neprožiješ radost, kterou přinášejí. Nedopusť, aby se ti to stalo. Zkus něco jiného. Než se ponoříš do dávání dárků, do večírků nebo sledování svátečních pořadů a pohádek v televizi, shromáždi své milované a přečti jim vánoční příběh. Tvoje děti na to nikdy nezapomenou. Možná z toho udělají tradici, která bude také pokračovat u jejich dětí. Udělej toto:
1) Řekni jim, že ať jsou bohatí jako mudrci, nebo chudí jako pastýři, Ježíš je miluje. Naše sociální postavení nepůsobí rozdíl; On nás miluje takové, jací jsme.
2) Řekni jim, že když Ježíš přišel, nikdy neodešel. Jeho Slovo říká: „Vždyť Bůh řekl: ‚Nikdy tě neopustím a nikdy se tě nezřeknu.‘ Proto smíme říkat s důvěrou: ‚Pán při mně stojí, nebudu se bát. Co mi může udělat člověk?‘“ (Židům 13:5-6).
3) Řekni jim, že proroctví ohledně prvního Kristova příchodu se naplnila a proroctví z Bible týkající se Jeho druhého příchodu se právě teď naplňují. Takže pokud jsou moudří, budou Ho hledat, vydají se Mu, budou Mu sloužit a budou připraveni, až přijde.