„…vždyť láska přikryje množství hříchů.“ 1. Petrova 4:8

Zápasíš s tím, že sám/sama vychováváš své děti? Pokud ano, nauč je tyto tři principy. Zatímco to budeš dělat, budou skrze tebe upevněné. Byl bys překvapen, kolik instruktorů se učí „za pochodu“. Proto:
1) Uč je milovat nedokonalé lidi. Pomoz jim pochopit, že milovat je risk, ale stojí za to. Když toto uslyší, pomůže jim to růst a ubránit se cynismu způsobenému tím, co prožili. Vysvětli jim, že když miluješ lidi, musíš milovat to, co je na nich dobrého, a přijímat to, na čem se stále ještě pracuje. A ušetří jim to trápení, když je naučíš, že občas se navzájem zklameme, a že Boží řešení je „…vždyť láska přikryje množství hříchů“ (1. Petrova 4:8).
2) Řekni jim, že budoucnost může být lepší než minulost. Jsme poháněni minulostí, ale pohonné látky fungují pouze tehdy, když jsou spalovány do jiné formy. Proto dovol, aby bolest z minulosti poháněla tvou budoucnost soucitem, moudrostí a nadějí. Mnozí lidé, které obdivujeme, zažili selhání. Letošním vítězem je ten, kdo loni skončil v poli poražených. Proto se pouč ze svých chyb a vládni novému dni. Když to uděláš, pak „…u Boha je možné všecko“ (viz Matouš 19:26).
3) Ukaž jim, jak se přizpůsobit změně. Když uvízneš v minulosti, je to vždy na úkor budoucnosti. Poté, co přejde počáteční šok ze změny, a tvá zlost se zmírní, začni plánovat. Přibliž se k Bohu a rozhodni se znovu žít. Nezasekni se ve stádiu, které mělo být jen součástí procesu. To, co prožíváš, pomine – nech to být!