„Lid si začal Hospodinu stěžovat na těžkosti. Hospodin to slyšel a vzplanul hněvem.“    4. Mojžíšova 11:1

Jestliže si myslíš, že stěžovat si není žádný problém, přečti si toto: „Lid si začal Hospodinu stěžovat na těžkosti. Hospodin to slyšel a vzplanul hněvem. Tu vyšlehl mezi nimi Hospodinův oheň a pohltil okraj tábora“ (4. Mojžíšova 11:1).
Jeden moudrý muž kdysi řekl: „Stěžoval jsem si, že nemám boty, dokud jsem nepotkal muže, který neměl nohy.“ Bůh tě požehnal sto jedna způsoby a nechce poslouchat tvé fňukání. Na co vlastně Izraelci reptali? Na protivenství. Na některé z nás protivenství přichází prostřednictvím nemoci, na jiné přes otřásající se kariéru, nedostatek peněz na zaplacení účtů nebo kvůli okolnostem v rodině, které se staly před lety, a my nyní musíme nést břemeno zodpovědnosti. Někteří z nás v minulosti učinili špatná rozhodnutí, a v důsledku toho se zhroutily naše plány. Nyní bojujeme s manželskými problémy, smíšenými rodinami a důsledky svých rozhodnutí. Všichni se musíme potýkat s nějakým protivenstvím. Každý z nás má v životě něco, na co Bůh nechce, abychom si stěžovali. Pochop toto: je těžké žít s protivenstvím, ale když si stěžuješ, můžeš minout milost, která tě jím může provést. Když si vybereš stěžovat si a lpět na obrazu dokonalého života, promarníš milost, která tu je pro tebe, aby ti přinesla vítězství.
Takže změň způsob myšlení. Padni na kolena a modli se: „Pane, chci, aby se krajina mého života změnila. Chci zažívat radost, kterou dáváš těm, kdo opustili poušť nevděčnosti a směřují do zaslíbené země díkuvzdání.“ To je modlitba, která tě promění.