„… vzhlížejí naše oči k Hospodinu, našemu Bohu…“ Žalm 123:2

Vždycky je hezké být oceněn za práci, kterou děláš, a když se to neděje, může to negativně ovlivnit tvůj pocit vlastní hodnoty. Proto Bible říká: „Hle, jak oči služebníků k rukám jejich pánů … tak vzhlížejí naše oči k Hospodinu, našemu Bohu…“ (Žalm 123:2).
Tvá skutečná hodnota pochází od Boha, ne od tvého šéfa. Jestliže na to zapomínáš, budeš na pracovišti zakoušet frustraci. V extrémním případě začneš být v práci méně efektivní, protože nebudeš ochoten činit rozhodnutí a riskovat v případě, že by to negativně ovlivnilo, co si o tobě druzí myslí. Stane se z tebe v podstatě přikyvovač, který souhlasí se všemi, jen aby se zalíbil a měli ho rádi. Ve výsledku tvá hodnota pro firmu klesne, protože nebudeš využívat své dary od Boha naplno.
Bez ohledu na to, v jaké jsi pozici, je to jen malá část toho, kým jsi, jen paprsek vyzařující ze středu tvé identity syna nebo dcery Krále králů. Nejsi tím, kdo „roztáčí kolo“. Vědět, kým jsi, vedle toho, co děláš, je pro tvůj úspěch na pracovišti stejně důležité jako tvá kvalifikace a schopnosti. Když ostatní vědí, že neustále vyžaduješ uznání, dává jim to možnost tebou manipulovat a ovlivňovat tvé sebehodnocení. Tak velkou moc nesmíš nikomu dát! Ať se oháníš koštětem nebo pracuješ na projektu v hodnotě mnoha miliónů, platí pro tebe: „… cokoli … děláte, všecko čiňte k slávě Boží“ (1. Korintským 10:31).