„Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi.“ 1. Mojžíšova 1:1

Stále více pedagogů a vědců po celém světě věří biblické zprávě o stvoření a upozorňuje na pravdivost slov: „Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi“ (1. Mojžíšova 1:1). Otázka „evoluce nebo stvoření“ se stane jasnější, když ji přeformuluješ do podoby „náhoda nebo plán“.
Sir Fred Hoyle, profesor astronomie na Cambridgeské univerzitě, řekl: „Naděje, že by takto (evolucí) mohly vzniknout vyšší formy života, je srovnatelná s nadějí, že by tornádo, které proletí vrakovištěm, mohlo z tamního materiálu sestavit Boeing 747.“ A pokračoval: „Pravděpodobnost vzniku života z neživé hmoty je 1:1040 000. To je dost na to, aby to pohřbilo Darwina i celou evoluční teorii. Na této planetě ani na žádné jiné neexistovala žádná prebiotická polévka, a pokud počátky života nebyly náhodné, pak tedy musely být produktem cílevědomé inteligence.“ Dokonce i evolucionista Stephen Hawking, jeden z nejuznávanějších vědců po Albertu Einsteinovi, připouští: „Zdá se, že vesmír a přírodní zákony byly vytvořeny přímo pro nás. Kdyby kterákoli z asi čtyřiceti fyzikálních vlastností měla jen trochu odlišné hodnoty, nemohl by život, jak ho známe, existovat. Buď by atomy nebyly stabilní, nebo by se nespojovaly v molekuly, nebo by hvězdy nevytvářely těžké prvky, anebo by se vesmír zhroutil dříve, než by se život mohl vyvinout.“
Jako biblicky věřící člověk se nikdy neomlouvej ani nepřistupuj na kompromisy, pokud jde o pravdu, která říká: „Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi“ (1. Mojžíšova 1:1)!