„I rozkázal Hospodin rybě, a vyvrhla Jonáše na pevninu.“ Jonáš 2:11

Někteří Jonášův příběh zpochybňují. Nezdá se jim, že ho spolkla velryba, a on to přežil, aby o tom vyprávěl. Existují dva důvody, kvůli kterým bys tomu věřit měl:
1) Věřil tomu Ježíš. „Jako byl Jonáš v břiše mořské obludy tři dny a tři noci, tak bude Syn člověka tři dny a tři noci v srdci země“ (Matouš 12:40).
2) V roce 1891 se dvě lodě z Falklandských ostrovů setkaly s obrovským vorvaněm. První loď na něj střílela harpunou, zatímco ta druhá jej obeplula, aby dělala totéž z druhé strany. Ocas velryby ji ale udeřil a převrhl. Na lodi byli dva muži. Jeden se utopil a druhý nebyl k nalezení. Dva dny poté několik jiných lodí vorvaně našlo a zabilo jej. Rybáři dovezli velrybu ke břehu, kde ji rozřízli. A hádej, co našli? Toho druhého muže. Byl v bezvědomí, ale stále živý, a díky potřebné péči se vrátil k životu. Pastor Tony Evans Jonášův příběh okomentoval: „Zázrak nespočíval v tom, že ryba spolkla člověka, protože to se dělo i dříve. Zázrakem je, že ryba naslouchala Bohu.“
Přemýšlíš, co to má společného s tebou? Jednoduše to, že pokud se obrátíš k Bohu o pomoc a on k tobě promluví, začnou se dít nadpřirozené věci ve tvůj prospěch. Ježíš řekl: „Proto vám pravím: Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít“ (Marek 11:24).