„Navenek sice budou ztělesněná zbožnost, ale její moc budou popírat.“        2. Timoteovi 3:5, B21

A ještě další tři důležité věci se z příběhu synů Skévy můžeme naučit:
1) Ti, kdo jsou kolem tebe, nemusejí být nutně „s tebou“. To, že s tebou někdo tráví čas, obdivuje tě a zkouší tě napodobit, ještě neznamená, že je s tebou. Tito muži následovali Pavla, studovali každý jeho pohyb a snažili se dělat to, co on. Měli ale špatné motivy. Nikdy doopravdy nebyli „s ním“. Bojíš se, že by tě mohli opustit určití lidé? Snažíš se neustále, aby byli šťastní? Neumíš si bez nich představit svůj život? Jan napsal: „Vyšli z nás, ale nebyli z nás“ (1. Janova 2:19). Pokud ti Bůh ze života vezme osobu, která tam nepatří, důvěřuj mu, on ví, co je pro tebe nejlepší.
2) Větší počet nemusí vždy znamenat vyšší účinnost. Těchto sedm mužů dohromady nedokázalo to, co jeden Duchem zmocněný apoštol. A uvědom si, že jejich otec byl velekněz, oni věděli, jak se „dělá církev“. Ale naplnili Písmo: „Navenek sice budou ztělesněná zbožnost, ale její moc budou popírat“ (2. Timoteovi 3:5, B21).
3) Úspěch není tak snadný, jak vypadá. Skévovi synové se objevili na scéně na sklonku Pavlovy kariéry. Nebyli tam na začátku, když byl Pavel pokořen na cestě do Damašku, nebo když byl tři a půl roku trénován v Arabské poušti. Oni hledali zkratky. To, že někdo napsal knihu o úspěchu, neznamená, že můžeš přes noc dosáhnout toho, co autora stálo léta životních zkušeností. Není tím řečeno, že by ti Bůh nemohl dát okamžitý úspěch. Potřebuješ ale čas, zkušenosti a někdy i „generální opravu“, abys na něj byl připraven.