„Uvádíme do poddanství každou mysl, aby byla poslušna Krista…“        2. Korintským 10:5

Jak bys charakterizoval sám sebe? Jsi od přirozenosti pozitivní, nebo jsi negativní? Řídí tvá rozhodnutí víra v Boha, nebo strach ze selhání, odmítnutí nebo nedostatku? Máš ze sebe dobrý pocit, nebo sám sebe srážíš a připadáš si jako člověk odsouzený k neúspěchu? Ať odpovíš jakkoli, jisté je jedno: Vzorce a postoje, které řídí tvůj život, nevznikly přes noc, proto nemůžeš čekat, že se přes noc uzdraví. Můžeš ale začít tím, že poslechneš slova Písma: „Myslete na nebeské věci, ne na pozemské…“ (Koloským 3:2, B21). Bible mluví o křesťanském životě jako o „chození“: „Choďte tak, jak se sluší na poslání, k němuž jste povoláni“ (Efezským 4:1, přel. z angl.). „Neboť chodíme vírou, ne tím, co vidíme“ (2. Korintským 5:7, ČSP). „… v Duchu též choďme“ (Galatským 5:25, přel. z angl.). „… choďte v lásce…“ (Efezským 5:2, přel. z angl.).
Uvědom si, že chůze je nejpomalejší způsob dopravy! Bůh tě nevyzývá, abys s ním létal, ale abys s ním chodil. Prostě klaď jednu nohu před druhou a pokračuj v chůzi den za dnem. Kdy nejsnáze uklouzneme nebo upadneme?
1) Když se učíme chodit.
2) Když jsme v situaci, kterou jsme nevytvořili a nad níž nemáme kontrolu, třeba na ledě či na sněhu.
3) Když se cítíme vyčerpaní, unavení a slabí.
4) Když jsme neopatrní, nemáme stále otevřené oči a nezůstáváme zaměření na cíl.
Tvůj úkol je dvojí – osvojit si správné myšlení a udržet si jej. Když budeš věrně hledat Boha, pomůže ti obě tyto věci úspěšně zvládnout.