„Proto ti kladu na srdce, abys rozněcoval oheň Božího daru, kterého se ti dostalo…”
2.Timoteovi 1:6

Klíči k úspěšnému životu jsou poznání toho, kdo jste (vaše povolání) a poznání toho, co máte dělat (vaše určení). Bez toho jste jako chobotnice na kolečkových bruslích: mnoho pohybu bez spravého směru. Dalším klíčem je mít duchovní a emocionální „palivo” k tomu, abyste se tam dostali. Existují dva druhy lidí:
1) Lidé s malým plamenem. Když nemáte rádi to, co děláte, budete takoví jako Eddie, jehož babička milovala operu. Když měl Eddie osmé narozeniny, vzala ho na představení od Wagnera, které bylo v němčině. Další den jí napsal vzkaz: „Milá babičko, děkuji za dárek k narozeninám. Bylo to to, co jsem vždy chtěl, ale ne moc. S láskou Eddie.” Je těžké něčeho dosáhnout, když nemáte touhu to dělat. Staré přísloví je pravdivé: „Najdi něco, co budeš dělat tak rád, že to rád budeš dělat zadarmo, a když se naučíš dělat to dobře, jednoho dne ti lidé za to rádi zaplatí.”
2) Lidé bez plamene. Někteří lidé říkají, že se cítí vyhořelí. Pravda je taková, že mnoho z nich nemělo plamen ani na začátku. Norman Cousins řekl: „Smrt není největší ztrátou v životě. Největší ztrátou je to, co v nás zemře uvnitř, zatímco žijeme.” Jestli nebudete opatrní, skončíte jako ten muž, na jehož náhrobním kameni bylo napsáno: „Zemřel ve třiceti. Pohřben v šedesáti.” Nedovolte, aby se to stalo vám. Když najdete svůj Bohem darovaný cíl, přichází s tím i nadšení. Budete muset rozfoukávat ten plamen? Ano, pravidelně! Ale to vám dodá energii a dovede vás to k vašemu určení.