„Projevila mi velikou lásku.“  Lukáš 7:47

Lukáš píše: „Jeden z farizeů pozval Ježíše, aby s ním pojedl. Vešel tedy do domu toho farizea…jedna žena hříšnice…se dozvěděla, že tam Ježíš je…a přinesla překrásnou alabastrovou nádobku plnou drahé masti. Poté poklekla…k jeho nohám, s pláčem je líbala a potírala mastí“ (Lukáš 7:36-38). Některým z nás ublížilo náboženství, a ty by ani nenapadlo jít na večeři s farizeem. Jiní z nás jsou naopak tak nábožní, že se neumí přiblížit ke skutečnému hříšníkovi. Ne tak Ježíš. Přijal pozvání od farizea a projevil milost hříšníkovi a my to musíme dělat stejně. Ježíš řekl: „Její hříchy – a je jich hodně – jsou jí odpuštěny, proto mi projevila velkou lásku. Ale člověk, kterému je odpuštěno málo, projevuje pouze malou lásku“ (Lukáš 7:47, přel. z angl.).
Pro nás jsou zde tři důležité lekce:
1) Ostatní mohou vědět, co jste udělali, ale Ježíš ví, čím se můžete stát. Farizeus Šimon pokládal tuto ženu za plevel. Ježíš v ní viděl skrytou růži, kterou zalil.
2) Když si budete pamatovat, z čeho vás Bůh zachránil, nebudete skoupí ve své lásce a dávání. Podívejte se na ni, jak pomazala Jeho nohy drahou mastí. Když se zamilujete do Ježíše, tak nejprve otevře vaše srdce a následně vaši peněženku. Začnete hledat příležitosti, jak dávat do Jeho království.
3) Nebojte se projevit své emoce. Někteří z nás jsou z tradičního, klidnějšího prostředí. „Ztište se a vězte, že já jsem Bůh“. Jiní jsou lidé hlasití: „Jásejte pro Hospodina!“ Buďte tím, kým jste, ale nebuďte skoupí ve své lásce k Ježíši!