„Nedovolte světu, aby…vás vmáčknul do své vlastní formy.“ Římanům 12:2( přel. z angl.)

Zdá se ti, že jsi ztratil kontrolu nad svým životem? Jakoby život řídil tebe, místo abys ty řídil život? To proto, že se přizpůsobuješ lidem, událostem a okolnostem. Ony jsou v sedadle řidiče
a ty jsi v sedadle spolucestujícího… Není divu, že tvoje znechucení je velké a spokojenost malá. „Nedovolte světu, aby…vás vmáčknul do své vlastní formy.“ Pokud se cítíš „vmáčknutý“, máš dvě možnosti:
1) Zůstaň tím, kdo se přizpůsobuje nebo se staň tím, kdo mění. Buď zůstaň v sedadle spolujezdce nebo si sedni za volant. Bible říká: „A nepřizpůsobujte se tomuto věku“ (Římanům 12:2). Místo toho se změň v aktivního člověka vedeného vírou tak, jak to Bůh s tebou zamýšlel.
2) Ujmi se svého života „obnovou své mysli“. Místo, abys zápasil o změnu lidí a okolností kolem sebe, změň způsob myšlení a to, co o sobě říkáš. Řecké slovo pro obnovu znamená „srovnat své myšlenky s Božími“. Zanech myšlenek na vlastní porážku, které ti říkají, že „ty nejsi, nemůžeš a nikdy nebudeš schopen“. Bůh říká: „Ty jsi, ty můžeš a ty určitě budeš schopen“
A to díky Jeho moci, která v tobě zůstává! Jan píše: „A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra“ (1. Janova 5:4). Jděte do Božího Slova! Zjistěte, co On říká o věcech, které vás zastrašují a vládnou vám, a pak je zbavte moci. Slovo pro vás na dnešní den je: „Neboj se, vždyť Já jsem s tebou, nerozhlížej se úzkostlivě, vždyť Já jsem tvůj Bůh. Dodám ti odvahu, pomocí ti budu, budu tě podpírat pravicí své spravedlnosti“ (Izaiáš 41:10). Srovnejte své myšlenky s Božími myšlenkami. Sedněte si do sedadla řidiče a ujměte se svého života!