„Nesmíte hřích schvalovat.“  Římanům 6:12 (přel. z angl.)

Když přijde na jednání s hříchem v našich životech, Bible nerozmělňuje slova: „Náš starý způsob života byl přibit na kříž s Kristem, rozhodný konec hříšného, mizerného života – už na hřích nikdy nekývej, ani nevolej!
My věříme tomuto: pokud jsme zahrnuti do Kristovy smrti, která porazila hřích, pak jsme také zahrnuti do Jeho vzkříšení, které zachraňuje život. Víme, že když byl Ježíš vzkříšen z mrtvých, byl to signál ukončení smrti jako konce. Už nikdy smrt nebude mít poslední slovo. Když Ježíš zemřel, vzal hřích s sebou, ale jako živý k nám přivádí Boha. Od nynějška o tom přemýšlej takto: hřích mluví jazykem smrti, který pro tebe nic neznamená; Bůh mluví tvým mateřským jazykem, a ty se držíš každého slova. Jsi mrtvý pro hřích a živý pro Boha… To znamená, že nesmíš hřích schvalovat svým způsobem života. Nevěnuj hříchu žádný čas. Nedělej ani drobné pochůzky, které souvisejí se starým způsobem života. Pusť se celým srdcem do Božího způsobu dělání věcí a věnuj tomu všechen čas (pamatuj, že jsi byl vzkříšen z mrtvých). Hřích ti nemůže říkat, jak žít. Koneckonců, ty už nežiješ pod starou tyranií. Ty žiješ v Boží svobodě“ (Římanům 6:6-14, přel. z angl.).
Hřích je jako plevel. Abys miloval růže, musíš nenávidět plevel, vyhlásit mu válku a vykořenit jej dříve, než rychle vyroste. Proč? Protože když se mu nezabrání, zabere tvou zahradu a zničí všechny dobré věci, které tam rostou. Takže slovo pro dnešní den je: buď ničitelem plevele!