„Vždyť jsem stařec! I moje manželka je v pokročilém věku.”  Lukáš 1:18

Když řekl anděl Marii, že počne, ona, ačkoli to nebylo něco, za co se modlila, odpověděla: „Ať se mi stane podle tvého slova!” (Lukáš 1:38 ). Avšak když se anděl zjevil Zachariášovi, ten „byl ohromen a přemožen strachem”. Když mu anděl řekl: „Tvá prosba byla vyslyšena. Tvá manželka Alžběta ti porodí syna,” Zachariáš se otázal: „Podle čeho to poznám? Vždyť jsem stařec! I moje manželka je v pokročilém věku” (Lukáš 1:12-18). Co byste dělali, kdyby vám Bůh odpověděl na modlitbu a vy byste nevěděli, jestli to ještě zvládnete? Kdyby vám poslal syna, jehož jméno už bylo vybráno, syna, který se vám zrovna nepodobá a o jehož osudu již bylo rozhodnuto? Nebo kdyby vám dal práci, kterou jste vždycky chtěli, vztah, který jste si neuměli ani představit, nebo příležitost ke službě, o které jste si nemysleli, že ještě přijde? Můžete říct buď „nemohu” nebo „učiň to, Pane, jsem připraven”.
„Ale když se čas naplnil, Bůh poslal svého Syna” (Galatským 4:4). Všimněte si, že Bůh se s námi neradí, aby se ujistil, zda jeho plány zapadají do našeho rozvrhu a zda je schvalujeme. Jednoduše vede naše kroky (Žalm 37:23). Bůh dává povel, i když to znamená, že musíme běžet, abychom mu stačili!
Někdy však Bůh zatřese vašimi základy, abyste posílili své vnitřní svaly. Pokud posilujete, víte, že činky se zvedají mnohem snadněji, když stojíte na pevné zemi. Kdybyste však balancovali na balónu, museli by ste použít více síly, abyste činky udrželi nahoře. Když se váš zázrak opozdí, Bůh posiluje vaši víru a učí vás, abyste zůstali pevní i pod tlakem.