„Marii nastal čas k porodu…”  Lukáš 2:6

John Walker píše: „Čas, který máme, buď obhospodařujeme, marníme, trávíme nebo šetříme. Doufáme, že přijde…přejeme si, aby pominul…vidíme, jak letí, a sledujeme, jak se vleče. Díváme se na hodinky a nosíme plánovací kalendáře, a tak si vytváříme iluzi, že čas nějak ovládáme. Bůh ovládá čas… Myslíte, že byl překvapen, když „Marii nastal čas k porodu”? My jsme překvapeni nečekaným vývojem událostí, ale Bůh není nikdy překvapen ani tím nejhrůznějším zvratem.”
Jaká by byla vaše víra, kdybyste věděli, že Bůh není překvapen okolnostmi ve vašem životě a vše napomáhá dovést ke svatému a dobrému konci?
George Müeller jednou čekal v přístavišti, až mu doručí speciální křeslo. Měl nemocná záda a potřeboval ho na svou plavbu po moři. Když přišel čas odjezdu a křeslo stále ještě nedorazilo, jeho přátelé mu nabídli, že mu koupí jiné, ale Müeller řekl: „Buď ho Bůh zajistí, nebo mi dá milost, abych se obešel bez něho.” Potom, jako na konci hollywoodského filmu, křeslo dorazilo. Včas!
Jak byste jednali, smýšleli a žili jinak, kdybyste si byli absolutně jisti, že na konci vašeho termínu je Bůh…i kdyby zbývalo jen pár vteřin? Bible říká: „Ježíš Kristus je tentýž včera, dnes i na věky” (Židům 13:8). Čas neoslabuje jeho lásku nebo jeho moc, které pracují ve vašem životě. Byl tam v minulosti; je tady teď, a bude tam i ve vaší budoucnosti. Tisíc let je u Něj jako pár hodin. Chce vás přivést do věčnosti, ne vás jen provést týdnem, než bude víkend. Když se na to budete dívat takto, celý obraz se změní, viďte?