„Kdo si bude v té zemi žehnat, bude si žehnat Bohem pravým.“ Izaiáš 65:16

Věděl jsi, že si můžeš žehnat tím, co říkáš? Bible říká: „Kdo si bude v té zemi žehnat, bude si žehnat Bohem pravým… Minulá soužení budou zapomenuta.“ V této pasáži Písma jsou vyučovány dvě důležité pravdy:
1) Tvá vlastní slova mají větší moc tě ovlivnit než slova kohokoliv jiného. Ve skutečnosti to nejsou slova druhých, na kterých záleží; jsou to slova, která říkáš sám sobě poté, co druzí o tobě mluvili! Ty máš vždy poslední slovo.
2) Nikdy se nebudeš radovat z toho, co Bůh pro tebe má v budoucnosti, dokud stále žiješ v minulosti. Abys mohl vstoupit do zaslíbené země, nejdříve musíš opustit poušť. Tak začni souhlasit s Bohem; začni říkat to, co On říká o tobě. To není maličkost. To, co říkáš od té doby, kdy ráno vstaneš, až do doby, kdy jdeš večer spát, nejen ovlivňuje tvůj den, to ovlivňuje celý pohled a směr tvého života. Pokud se modlíš a prosíš Boha o specifické odpovědi, můžeš ovlivnit výsledek tím, že si dáš pozor zda to, co říkáš, souhlasí s tím, co říká On. Jinými slovy; vstup do shody s Bohem.
Tvoje tělo je Božím chrámem, tak buď opatrný na to, čemu dovolíš vycházet ze svých úst (1. Korintským 3:16). Hanlivost a negativismus ničí a rozbíjí, ale duchovně založená, vírou naplněná slova otevírají dveře Božímu požehnání. Proto Pavel píše: „Z vašich úst ať nevyjde ani jedno špatné slovo, ale vždy jen dobré, které by pomohlo…“ (Efezským 4:29). Takže než budeš důrazně promlouvat, zeptej se sám sebe; je to přínosné?