„…mým záměrem je dát život v celé jeho plnosti.” Jan 10:10 (přel. z angl.)

K tomu, abyste žili svůj život naplno, jsou potřeba tři věci:
1) Dobrý mentor. Pavel píše: „Zůstaňte se mnou, přátelé” (Filipským 3:17). Dobří mentoři vás učí svým příkladem; a vědí, že aby je někdo mohl následovat, musí je také respektovat. Pečlivě tkají své instrukce a chápou vaše silné stránky a slabosti; vědí, jestli máte aktivnější pravou mozkovou hemisféru a jste intuitivní, nebo levou hemisféru a věci spíše analyzujete. Vědí, jestli se učíte vizuálně nebo verbálně. Vědí, jestli potřebujete poplácat po zádech, nebo kopnout do zadnice. Pokud takového mentora máte, jste požehnaní. Pokud ne, poproste o něj Boha.
2) Veliké úsilí. Andrew Carnegine řekl: „Nemá smysl snažit se pomoci lidem, kteří nepomůžou ani sami sobě. Nemůžete nikoho tlačit nahoru po žebříku, pokud po něm sám nebude chtít šplhat.”
3) Něco navíc. Ježíš o principu téhle „míle navíc” učil (Matouš 5:41). Je do ní zahrnuto: a) trošku větší úsilí. Art Williams řekl: „50% lidí porazíte tím, že budete tvrdě pracovat; dalších 40% porazíte tím, že budete čestní…a těch posledních 10% je boj do krve.” Pokud ten boj chcete vyhrát, tak se soustřeďte na to, abyste udělali vždycky něco navíc; b) čas navíc. „I když je to daleko, čekejte, určitě to přijde” (Abakuk 2:3). Někdo se jednou zeptal Gutzona Borgluma, sochaře, který vytvořil památník amerických prezidentů na Mount Rushmore, jestli si myslí, že je jeho dílo dokonalé. A on prý odpověděl: „Ne, ještě ne. Nos prezidenta Washingtona je o píď delší. Ale je to tak lepší. Za deset tisíc let zeroduje a bude mít tu správnou délku.”