„…ať to činí ze síly, kterou dává Bůh…“ 1. Petrova 4:11

Petr říká: „Kdo slouží, ať to činí ze síly, kterou dává Bůh…“ Když ti Bůh dá úkol, dá ti k tomu všechno, co je zapotřebí k jeho naplnění. Ve skutečnosti tím, že zkoumáš své silné stránky, můžeš poznat své povolání. Winston Churchill řekl: „Ke každému přijde v životě mimořádný okamžik, který mu zaklepe na rameno a nabídne příležitost udělat něco mimořádného, jedinečného a odpovídajícího jeho talentu. Jaká je to tragédie, když ho ten okamžik nalezne nepřipraveného a nekvalifikovaného pro to, co mohla být jeho nejlepší hodina.“
Nemůžeš být vždycky tím, čím chceš být, ale můžeš být vším, čím tě Bůh chce mít. To proto, že On nás vede a směruje „každého podle našich schopností“ (Matouš 25:15). Co velmi rád děláš a děláš to vždycky dobře? Je hudba tvou silnou stránkou? Louskání čísel? Práce s dětmi? Pavel říká: „Každému je dán zvláštní projev Ducha ke společnému prospěchu“ (1. Koritnstkým 12:7). To znamená, že věci, které jiným lidem připadají nudné, tě ve skutečnosti naplňují energií a obohacují tě.
Bible říká, že Bůh buduje „duchovní chrám“ (1. Petrova 2:5). A v něm je místo pro každého z nás. A vědomí tohoto zahání mylný názor, že nemáš žádnou hodnotu, když nemáš stejné obdarování jako druzí. Také to definuje tvou skutečnou zodpovědnost tím způsobem, že odstraníš smyšlenku, že bys měl dělat všechno. Ne, tvůj cíl by měl zůstat v rozmezí hranic, které pro tebe Bůh naplánoval. Tak místo toho, aby ses omlouval za schopnosti, které nemáš, objevuj dary, které ti Bůh dal a používej je v díle Božího království.