„…všechno, co jsem získal, musím zanechat lidem, kteří nepracovali pro to, aby si to zasloužili.“    Kazatel 2:21 (přel. z angl.)

V podnikání mluvíme o „čistém zisku“. Je to tvůj zisk, tvoje výsledná odměna. Zde je pravda, kterou potřebuješ vědět, než sepíší úmrtní oznámení, připraví pohřeb a položí květiny na tvůj hrob: když žiješ jen sám pro sebe a selžeš v naplnění Božího záměru pro tvůj život, pak čistý zisk nestojí za investování. Šalomoun píše: „V zoufalství jsem se odvrátil od těžké práce. Nebyla to odpověď na mé hledání uspokojení v tomto životě. Přestože dělám svou práci s moudrostí, poznáním a zručností, musím všechno, co jsem získal, zanechat lidem, kteří nepracovali pro to, aby si to zasloužili. To je nejen bláznivé, je to velmi nespravedlivé“ (Kazatel 2:18-21, přel. z angl.). Nebo jak to říká spisovatel John Capozzi: „Manažer, který pracuje od 7 hodin ráno do 7 hodin večer každý den, bude velmi úspěšný. Ale také bude vlídně vzpomínán příštím manželem své manželky.“
Přichází den, kdy všechny ty věci, o které ses snažil, namáhal se a považoval jsi za důležité je získat, budou k ničemu. Tvé výsledky a titul v práci už na nikoho neudělají dojem. Nikdo se nebude starat, jaké oblečení jsi nosil, nebo v jakých autech jsi jezdil, kromě tvých příbuzných, kteří mají v úmyslu nosit tvé oblečení, jezdit tvým autem, nebo to vše prodat. Jestli jsi moudrý, naplánuješ odchod z tohoto života s „čistým ziskem“, který zahrnuje tyto tři věci: a) uspokojení, které přichází s naplněním tvého Bohem stanoveného úkolu zde na zemi; b) úspěch, který je měřen v termínech ne dočasných, ale věčných odměn; c) bezpečí, které přichází s poznáním Ježíše Krista jako Pána a Spasitele. Toto jsou jediné “čité zisky“, které stojí za to, aby pro ně člověk žil!