„Mnozí budou zmateně pobíhat, ale poznání se rozmnoží.“ Daniel 12:4

Technologie nám umožňuje dělat věci, které jsme dříve dělat nemohli, ale může to být návykové. Můžete být k tomu připoutáni způsobem, který je vyčerpávající. Jeden expert poznamenává: „Lidé mají silnou tendenci dělat všechno, co je možné. Když je to nakombinováno s nepřetržitou návazností, jejich pracovní den nikdy nekončí. Je snadné kontaktovat kohokoliv kdykoliv, a když máte informace vždy k dispozici, můžete klikat bez přestání.“ Pavel píše o „nepromarnění tohoto času“ (Efezským 5:16). My říkáme „čas jsou peníze“, ale ve skutečnosti má čas mnohem větší hodnotu, protože je to neobnovitelný zdroj. Když je jednou utracen, je pryč navždy. Zvládnout informační přetížení znamená znovu obnovit hranice, které technologie zničila. Proto:
1) Rozpoznej znamení. Když komunikuješ s lidmi celý den, ale jsi stále osamělý, je možné, že technologie vládne tvému životu.

2) Dělej dětské kroky. Buď na krátké časové úseky nedosažitelný a uvidíš, co se stane. Průmyslová kola se nezastaví úplně! Pamatuj, že máš na vybranou: lidé, kteří si myslí, že by měli být dosažitelní dvacetčtyři hodin denně a sedm dní v týdnu, zveličují svou důležitost nebo zveličují kontrolu, kterou mají ostatní nad nimi.

3) Stanov hranice. Drž otěže e-mailů a rychlých vzkazů. Opravdu potřebuješ všechny ty informační oběžníky o stejné věci? Dávej jasné instrukce: řekni lidem, že odpovíš na e-maily v určitém čase během dne a dej jim vědět, koho kontaktovat, pokud potřebují okamžitou odpověď. Udělej si seznam úkolů: když budeš vyrušen, rychleji se vrátíš do kolejí. Drž se časového rozpisu: neustálé ponořování se a vynořování se z počítače je klasiké sebe-vyrušování. Kontroluj skutečný stav věci: po několika minutách surfování po webových stránkách se zeptej sám sebe: „Měl bych to teď dělat?“