„Proto umrtvujte své pozemské sklony…hrabivost, která je modloslužbou.“
Koloským 3:5

Velká firma na kreditní karty má televizní reklamu s tímto sloganem: „Můžete to mít všechno hned!“ Zní to povědomě? Moc se toho nezměnilo. Satan řekl Adamovi a Evě: „Jestli chcete to jablko, vezměte si ho.“ Nechte den výplaty na „někdy“. Běžte do toho; zaplaťte to kreditní kartou. Ještě lépe, pořiďte si tu novou kartu s nízkým úrokem a po celý rok nic neplaťte. „Přesně tak přátelé, žádné úroky a žádné platby po celý jeden rok.“ Pokud jste předlužená rodina s velkým dluhem na kreditní kartě, nechyťte se na návnadu. Je čas dostat se z dluhů, ne do nich zabřednout. Pokud chcete pomoc, zkuste praktikovat tyto čtyři biblické principy:
1) „Proto umrtvujte své pozemské sklony…hrabivost, která je modloslužbou“ (Koloským 3:5). Přestaň toužit po věcech, které nepotřebuješ. Místo toho se raduj z toho, co máš.

2) Pokud nedáváš desátky, začni teď! Začneš přepínat z nejistého světového hospodářství na Boží hospodářství zachraňující před neúspěchem. Když dáváš desátky, On zaslibuje, že bude chránit tvé zájmy a pošle požehnání, že „otevře nebeské průduchy a vylije požehnání“ (Malachiáš 3:8-12).

3) „Hospodinova je země se vším, co je na ní“ (Žalm 24:1) a On se zaručuje, že ti „dá všechno, co potřebuješ“ (Filipským 4:19). Proto než půjdeš nakupovat, zkus se modlit! Ptej se Boha na to, co potřebuješ, a potom na Něj čekej, až odpoví.

4) Začni rozdávat něco z toho, co máš. „Je možné rozdávat a stát se bohatým…a držet věci příliš pevně a ztratit všechno…štědrý člověk bude bohatý“ (Přísloví 11:24-25, přel. z angl.). Dej se do toho, udělej to! Poslechni Boha, buď trpělivý a sleduj, co se stane.