„…abychom konali dobré skutky, které nám Bůh připravil.“    Efezským 2:10

Pokaždé, když se zeptáš: „K čemu, pro všechno na světě, jsem tady?“ Bible odpovídá: „…abychom konali dobré skutky, které nám Bůh připravil.“ Bůh tě stvořil pro předem naplánované poslání. Jsi branec, ne dobrovolník. Nemůžeš rozhodovat o svém povolání. A je chybou pokoušet se kopírovat povolání někoho jiného. Pamatuješ na Mojžíše? Bůh ho povolal, aby vysvobodil Izrael z Egypta, ale on se pokoušel udělat to svým vlastním způsobem. Zabil nepřítele, aby zachránil spojencův život, odešel a na čtyřicet let se stal uprchlíkem. Poté, co žil na poušti a naučil se svou lekci, vrátil se, aby naplnil Boží vůli – Božím způsobem. My všichni, nejen ustanovení služebníci, jsme povoláni k tomu, abychom konali Boží dílo Božím způsobem. „Ale jak mám vědět, jaké je moje povolání?“ zeptáš se.
1) Pracuj se svými duchovními dary. My všichni přijímáme dary od Boha, který „uděluje každému zvláštní dar, jak sám chce“ (1. Korintským 12:11). Dovol Bohu, aby ti ukázal skrze tvé nejhlubší touhy a nejlepší schopnosti, pro jakou službu jsi nejvhodnější.

2) Podřiď se Božímu vedení. Tvůj pastor ti může pomoci být vystrojen a může tě vést. Bůh „…jiné povolal za pastýře…aby své vyvolené dokonale připravil k dílu služby“ (Efezským 4:11-12). My všichni potřebujeme pomoc; nemůžeme se tam dostat sami.

3) Závazně poskytněte své schopnosti a zdroje k budování své místní církve. Bůh naplánoval naše dary a povolání „k budování Kristova těla“ (Efezským 4:12).

4) Rozvíjej v sobě ducha služebníka. „Každý ať slouží druhým tím darem milosti, který přijal“ (1. Petrova 4:10). Nevíš, jaké jsou tvé dary? Začni sloužit, a Bůh ti je ukáže.