„Sedmého dne dokončil Bůh své dílo…sedmého dne přestal konat veškeré své dílo.“  1. Mojžíšova 2:2

Pokud zacházíme se svou prací lépe než sami se sebou, pak je velká šance, že nebudeme k dispozici, abychom ji dokončili. Abychom měli ten nejlepší výsledek při práci, k tomu se musíme naučit mít čas oddechu. Proč mocní padají? Protože nerozumějí důležitosti odpočinku! V 1. Mojžíšově čteme: „Sedmého dne dokončil Bůh své dílo…sedmého dne přestal konat veškeré své dílo.“ Bůh odpočíval, tak proč bychom to neměli dělat my? Existují dva důvody:
1) Usilujeme o cíle, které nám Bůh nedal. Ježíš řekl: „Vždyť mé jho netlačí a břemeno netíží“ (Matouš 11:30). Když něco je neustále příliš obtížné nebo těžké, měli bychom se zeptat: „Skutečně mě Bůh povolal k tomu, abych toto dělal?“ Boží vůle dá narůst naší víře do nových rozměrů a našemu talentu do nové úrovně, ale nezničí naše zdraví, pokoj mysli nebo rodinu.
2) Ztrácíme perspektivu. Naše priority se vymykají z linie. Říkáme: „Dělám to pro svou rodinu.“ Ale přišlo ti na mysl, že kdyby si tvá rodina mohla vybrat, raději by měla více tebe a méně jiných věcí? Nedáváme jim tu možnost, že? Osobní zmocnění začíná tehdy, když si uvědomíme, že už máme dost, a začneme dávat pozor na to, co se děje a kdy se co děje v našich životech. Pokud se cítíme provinile, když si uděláme přestávku, pak potřebujeme změnit své myšlení! Žalmista píše: „Dopřává mi odpočívat na travnatých nivách, vodí mě na klidná místa u vod“ (Žalm 23:2). Duchovní, fyzické a emocionální obnovení začíná odpočinkem. Proto se nauč mít čas oddechu, aniž by ses cítil líný, nezodpovědný a neproduktivní.