„Víte přece, že jste…byli vykoupeni…převzácnou krví Kristovou.“  1. Petrova 1:17-18

Příběh vykoupení začíná v Edenu tím, že Bůh prolil krev beránka, aby přikryl hřích Adama a Evy, a končí v nebi tím, že sbor mnoha národů zpívá: „…protože jsi byl obětován, svou krví jsi Bohu vykoupil lidi ze všech…národů“ (Zjevení 5:9). Krev Ježíše Krista reprezentuje dvě věci:
1) Náklady za tvůj hřích. Na Kristova ramena byla vložena tíha každého tvého špatného činu od kolébky až do hrobu. Až budeš příště v pokušení dopustit se násilí na Božím Slovu a udělat si věci po svém, vzpomeň si na to!
2) Léčbu tvého hříchu. Tvé spasení nebylo společným úsilím. Nepřispěl jsi ani haléřem, protože jsi byl v duchovním bankrotu. „Víte přece, že jste…byli vykoupeni…převzácnou krví Kristovou“ (1. Petrova 1:17-18). Kázání o krvi bude obtěžovat ty, kteří ukrývají hříchy, chrání své moralistické ego nebo káží evangelium, které nabízí spasení skrze dobré skutky a sociální evoluci. Ježíšova krev nejen zachraňuje toho, kdo činí pokání, ale také obviňuje vzdorovitého, protože „…bez vylití krve není odpuštění“ (Židům 9:22). Mor a apokalyptické krupobití nemohly osvobodit Boží lid z faraonova železného sevření. Co je mohlo osvobodit? Krev. Nic jiného než krev!
A ta krev nikdy neztratila svou moc. Může: a) uzdravit tvé bolestivé vzpomínky; b) očistit tě a osvobodit od hříchu, o kterém se ani neopovažuješ mluvit; c) postavit nad tebou ochranný přístřešek; d) nakreslit čáru v písku, kterou se nepřítel neodváží překročit. Děkuj dnes Bohu za tu krev!