„V tobě a v tvém potomstvu dojdou požehnání všechny čeledi země.“  1. Mojžíšova 28:14

Jeden Bohem daný nápad může tolik změnit. Braillovo písmo je toho jasným důkazem! V roce 1824, Louis Braille, křesťan, vynalezl systém vypouklých teček na papíře, aby mohli slepí lidé číst. Vymyslel 63 symbolů reprezentujících všechny jazyky, a od té doby si mohli Boží Slovo přečíst i zrakově postižení.
A co komunikace? Za svůj mobil a počítač částečně vděčíš křesťanu Samueli Morseovi. Jak odlišný byl svět předtím! Trvalo to dva týdny, než zprávy první třídy dorazily do USA. A zprávy o velkém vítězství mohly dorazit do Británie za šest týdnů. Jednoho dne mu přítel řekl: „Morsei, když jsi experimentoval, dostal ses někdy do úplně mrtvého bodu, kdy jsi nevěděl, co dělat?” Morse odpověděl: „Více než jednou.“ Přítel se ho zeptal: „Co jsi tehdy dělal?“ Morse se podělil o tajemství: „Poklekl jsem na kolena a modlil se za světlo, a světlo přišlo. Když byly mé objevy poctěny lichotivými vyznamenáními z Ameriky a z Evropy, řekl jsem: ,Ne mně, Pane, ne mně, ale Tvému jménu patří sláva.‘“ Proto v první zprávě poslané zaoceánským kabelogramem bylo napsáno: „Co Bůh udělal.“
Zmiňme dalšího křesťana. Je jím Louis Pasteur, francouzský vědec, jenž nám ukázal, že infekce je výsledkem věcí, které nevidíme, jmenovitě bakterií a virů. Představil sterilizační metody, které nakonec zachránily životy velkého množství lidí.
Myslíš, že Bohu došly dobré nápady? Určitě ne! Požádej Ho o nějaký pro tvůj život, tvou službu nebo tvou práci!