„Také my jsme poznali lásku, kterou Bůh má k nám, a věříme v ni .“ 1. Janova 4:16

Obchodník s drahokamy se procházel po trhu s drahými kameny, když si povšimnul modrofialového kamene velikosti brambory. Byl překvapen a zeptal se prodávajícího: „Chcete patnáct dolarů tady za to?“ Prodávající si myslel, že ten kámen nebyl tak pěkný jako ty ostatní v truhlici, a prodal mu ho za deset dolarů. Z toho ošklivého kamene se později „vyklubal“ 1905-karátový přírodní safír, oceněný na 2,8 milionů dolarů. Bylo zapotřebí milovníka kamenů, aby si uvědomil hodnotu toho kamene.
A bylo zapotřebí milovníka duší, aby si uvědomil tvou hodnotu. Uvědomuješ si, jak moc tě Bůh miluje? Jestli ne, podívej se na kříž. Možná jsi zklamaný, protože jsi Boha o něco požádal a On neudělal to, co si myslíš, že měl udělat. Než se budeš cítit nemilován, udělej si čas a podívej se nazpět. Nežehnal ti a nedržel tě pevně, když jsi byl na bouřlivých místech? Je to dlouhá jízda, ale On tě stále drží, že? Nejednej tak, jako by tě tvůj nebeský Otec nemiloval, jenom proto, že ti vždycky neposluhuje.
Naše společnost tráví příliš mnoho času kritizováním odlišností, takže není schopna vidět Boha v rozmanitosti. Protože jsi jiný, neznamená to, že jsi „méně než…“ – jsi jenom jiný! Kdyby tě Bůh nestvořil takového, jaký jsi, nebyl bys schopen vytrvat tak, jak jsi dosud vytrval. Jsi jedinečně vybaven, abys byl požehnáním lidem kolem sebe. Pamatuj, lidé jsou požehnáni, protože jsi upřímný a přístupný; ne proto, že jsi dokonalý. Takže až se příště budeš cítit bezcenný, zastav se a připomeň si, že „Bůh tě miluje a váží si tě!“