„…nes ovoce…“ 1. Mojžíšova 1:28 (přel. z angl.)

Ježíš nám desetkrát v šesti verších říká, že máme „zůstávat“ (Jan 15:4-7, 9-10). Proč? Protože to není přirozené! Ježíš věděl, že v nastávajících letech budou Jeho učedníci vyzýváni k tomu, aby nesli dost ovoce k pokrytí celého světa. Nemůžeš ale ani začít mít takový vliv, dokud nejdříve nedosáhneš jedné, často zanedbávané, věci – a to je víc Jeho! Každý den se vyskytne něco, co ti bude bránit v tom, abys strávil kvalitní čas s Pánem. A co se týče delšího času čekání v Boží přítomnosti – bude to vyžadovat úsilí rovnající se jednání parlamentu. Takže máš tři možnosti:
1) Můžeš žít bezcenný život. „Kdo nezůstane ve mně, bude vyvržen ven jako ratolest a uschne…“ (Jan 15:6) Slovo „suchý“ zde znamená „bezcenný“. Nepromarni svůj život bezcennými věcmi.
2) Přijmi Boží kázeň. „Přísná výchova se ovšem v tu chvíli nikdy nezdá příjemná, nýbrž krušná, později však přináší ovoce pokoje a spravedlnost těm, kdo jí prošli“ (Židům 12:11). O co Bohu jde? O ovoce, a udělá, cokoliv je zapotřebí, k tomu, aby ho získal. My všichni máme své „příběhy o prořezávání“. Boží kázeň obvykle začíná u problému hříchu: chování nebo postoje, kterým se nepostavíme čelem. Co si pomyslíme, když skončí problém? „Kázeň nemusí pokračovat – je to na nás!“ Ale bolest prožíváme tak dlouho, jak dlouho setrváváme v hříchu.
3) Zůstaň Bohu blízko. Když od Něj denně čerpáš duchovní výživu, když dovolíš, aby moc, která proudí skrze Něho, proudila skrze tebe, nic ti nezabrání v tom, abys dosáhl hojného života, který Ježíš zaslíbil.