„Ať se vaše srdce nechvěje a neděsí!“ Jan 14:27

Starost je něco, k čemu ty dáváš svolení; pokoj je něco, o co usiluješ. Ježíš řekl: „Ať se vaše srdce nechvěje a neděsí!“ To znamená, že můžeš kontrolovat, co se děje ve tvé mysli. Jak? Tím, že budeš dělat tyto věci:
1) Budeš sytit svou mysl Božím Slovem. Ne pouze Slovem, které příležitostně čteš, ale Slovem, které duševně zpracováváš, aplikuješ do každé okolnosti a stojíš na něm v době krizí.
2) Tím, že každou situaci vložíš do Božích rukou a s důvěrou ji tam necháš. Zde je modlitba, která ti pomůže udělat právě tuto věc: „Pane, všechno je zachváceno panikou! Všichni chtějí kus mne. Mám příliš mnoho práce a nikdy dost času to udělat. Moje hlava je zanesená vším možným harampádím a moje srdce je na prasknutí. Pane, kde jsi? Cítím se jako učedníci, když přišla bouře a vítr a vlny houpaly jejich člunem. Křičím stejně jako oni: ,Běžte někdo pro Ježíše – každou chvíli se tady utopím!‘ Moje životní bouře skoro úplně potopily můj člun; už nemohu zvládnout o mnoho více. Princi pokoje, potřebuji tě. Otče, který nikdy nedřímeš ani nespíš, vezmi si mé starosti. Potřebuji útěchu a odvahu, které pocházejí od Tvého Ducha. Mluv, Pane, protože vítr si stále ještě pamatuje zvuk Tvého hlasu. Dovol mi v Tobě najít tiché místo, místo, kde mohu složit svou hlavu na Tvou hruď, slyšet tlukot Tvého srdce a cítit se bezpečně. Amen.“