„Shromažď mi sedmdesát mužů…o nichž víš, že jsou staršími a správci v lidu.“
4. Mojžíšova 11:16

Skupina dětí ze sousedství si postavila dům na stromě a vytvořila klub. Když děti dospělým řekly, kdo byl vybrán pro kterou funkci, dospělí byli překvapení, když slyšeli, že čtyřletý chlapec byl zvolen prezidentem. „On musí být rozeným vůdcem,” poznamenal jeden tatínek. „Jak je to možné, že vy všichni větší kluci jste pro něj hlasovali?” Jeho syn odpověděl: „No, on nemůže být dost dobře tajemníkem, protože neumí číst a psát. Nemůže být pokladníkem, protože neumí počítat. Nikdy by nestačil na soudního pořadatele, protože je příliš malý na to, aby někoho vyhodil ven. Kdybychom ho nevybrali pro žádnou funkci, cítil by se špatně. Proto jsme ho zvolili za prezidenta.“
Tak to v životě nefunguje! Nestaneš se úspěšným jenom tak; spíše musíš používat sil, které ti Bůh dal. V životě je tvoje povolání vždycky spojeno s obdarováním. Bůh tě nepovolává k ničemu, k čemu nemáš talent. Bůh řekl Mojžíšovi: „Shromažď mi sedmdesát mužů…o nichž víš, že jsou staršími a správci v lidu.“ Nemůžeš se rozvinout do plného potenciálu, pokud stále pracuješ mimo své vnitřní obdarování. Zdokonalení vždycky navazuje na schopnost.
Víš, co se stane, když strávíš všechen svůj čas pracováním na svých slabostech a nikdy nerozvineš svoje silné stránky? Když budeš skutečně tvrdě pracovat, můžeš se vyškrábat až do průměrnosti, ale nikdy se nedostaneš za ni. Ekonomická nutnost a zodpovědnost za rodinu od tebe mohou vyžadovat, abys pracoval na nějakou dobu mimo oblast svého vnitřního obdarování, ale neusaď se tam. Hledej Boží vedení, zdokonaluj své dary, buď trpělivý a Bůh ti otevře dveře.